Superlenny
em-2016
OKATEGORISERADE

Sammanfattning av första omgången

Sammanfattning av första omgången

De inledande matcherna i EM är nu avklarade och vi har fått ett bättre grepp om i vilket skick lagen är under detta mästerskap. När turneringen drog igång med värdnationen Frankrike mot Rumänien räknade de flesta med en sprakande överkörning från fransmännen. Med hela landet som förväntar sig titelseger på hemmaplan var Rumänien bara ett litet hinder som skulle avklaras. Rumänerna bjöd dock på oväntat hårt motstånd och höll ett oavgjort resultat ända till slutminuterna. Frankrike vann, men kommer att behöva visa mer än så om de ska behålla favoritskapet.

I grupp B inledde klassiska England med en fin match mot Ryssland – spelmässigt. Under långa perioder av matchen förde de spelet totalt och skapade mycket chanser, så när Eric Dier pangade in en frispark var det fullt logiskt. Men Ryssland fick in en boll på övertid och det kan ha jobbiga konsekvenser för Roy Hodgsons manskap. Nu måste de vinna matchen mot Wales – som i sin tur kommer från en stark 2-1-seger mot Slovakien. Det blir ett derbymöte med mycket hetta.

Tyskland är en av EM:s stora favoriter och de levererade under press när de slog Ukraina med 2-0. Det var dock bara centimeter ifrån att ukrainarna skulle kvittera tidigare under matchen och det var först på stopptid som tyskarna kunde andas ut. Frågan är nu om Tyskland kan spela mer avslappnat när de har tagit ett stort kliv mot avancemang. För Polen gick matchen mot Nordirland enligt planerna när det blev 1-0-seger efter stort övertag.

Även Spanien levererade till slut efter en hårdjobbad 1-0-seger mot Turkiet. Däremot gick det inte lika bra för vårt Sverige. Till slut lyckades svenskarna gneta till sig oavgjort mot Irland – och det lovar knappast gott inför fortsättningen. Desto mer imponerade Italien som slog stjärnspäckade Belgien med 2-0 och visade att de har potential att överraska i det här mästerskapet.

Grupp F visade sig överraskande på många sätt. Först skrällde ett välorganiserat Ungern mot Österrike med 2-0 och visade att man aldrig ska räkna bort en underdog. Även Island demonstrerade att också små länder har en plats i EM genom att spela 1-1 mot Portugal i önationens allra första match i EM-sammanhang. Den här gruppen kan komma att leverera högst oväntade kandidater till slutspelen.


Sammanfattning av första omgången
Author: Lenny
More posts